Ook zorgtoeslag als ik thuiswonend ben?

Veel studenten wonen nog thuis. Ook zijn er andere situaties waarbij je nog thuis woont als 18 jarige. Het is dan goed om te weten of je recht hebt op zorgtoeslag. Heb je als 18 jarige, die thuiswonend is, ook recht op zorgtoeslag? We beantwoorden de vraag graag. De zorgtoeslag 18 jarige thuiswonend is afhankelijk van een aantal zaken. Graag bespreken we deze met jou.
Vraag een persoonlijk advies aan


De zorgtoeslag

Iedereen van 18 jaar of ouder moet zich verplicht verzekeren voor de zorgverzekering. Ook voor studenten moet dit. Voor een 18 jarige is de zorgpremie vaak een hoog bedrag om te betalen.  Gelukkig is hiervoor de zorgtoeslag beschikbaar. Studenten kunnen hier een mooie besparing mee krijgen op hun zorgverzekeringspremie.

Wanneer krijg je zorgtoeslag?

Om de zorgtoeslag te krijgen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Graag sommen we deze kort op.

  • Je moet 18 jaar zijn of ouder
  • Je moet een zorgverzekering hebben (uit Nederland)
  • Je mag niet meer verdienen per jaar dan 28.720 euro.
  • Ook mag je geen hoger vermogen hebben dan 113.415 euro.

Voldoe je hieraan dan heb je recht op de zorgtoeslag? Mensen met een laag inkomen hebben hier gewoon recht op. Wanneer je nog thuiswonend bent heb je hier ook gewoon recht op. Wel moet je voldoen aan de bovengenoemde voorwaarden.

Zorgtoeslag 18 jarigen en thuiswonend?

We kunnen concluderen, dat je dus gewoon recht hebt op zorgtoeslag. Ook wanneer je thuiswonend bent is dit het geval. Houd dus goed in de gaten wanneer je 18 jaar wordt om ook de zorgtoeslag aan te vragen! Sluit een zorgverzekering af en vraag daarna direct de zorgtoeslag aan. Houd het goed in de gaten of het ook op je rekening wordt bijgeschreven. Rond de twintigste van de maand ontvang je elke keer je zorgtoeslag. Het is uiteraard de bedoeling, dat je het gebruikt om je zorgpremie mee te betalen aan de zorgverzekeraard.

Nog geen zorgtoeslag ontvangen?

Je bent al wel 18 jaar geworden en je betaalt premie voor een zorgpremie? Je voldoet aan de genoemde voorwaarden en hebt nog geen zorgtoeslag ontvangen? Dan is het belangrijk om voor 1 september van het volgende jaar in actie te komen. Vraag via toeslagen de zorgtoeslag alsnog aan. Ook kun je contact opnemen met de belastingdienst over de zorgtoeslag.

Een persoonlijk zorgtoeslag advies

In een persoonlijk advies is het mogelijk om al jouw vragen rondom de zorgtoeslag te laten beantwoorden. Een adviseur kan alle vragen rondom de zorgtoeslag voor thuiswonenden beantwoorden. Wanneer je wilt weten of je recht hebt op de zorgtoeslag, 18 jaar bent en thuiswonend, dan kun je hier snel antwoord op krijgen.
Vraag een persoonlijk advies aan