Wanneer is de zorgtoeslag uitbetaling?

Wanneer je recht hebt op zorgtoeslag dan is het natuurlijk belangrijk om te weten wanneer de zorgtoeslag uitbetaald wordt. Wanneer krijg ik mijn toeslag uitbetaald? Deze vraag is een veelgestelde vraag waar we graag bij helpen. De zorgtoeslag wordt altijd op de twintigste van de maand gedaan. Het gebeurt de maand na de toewijzing van de zorgtoeslag. Het kan ook de eerste maand zijn, nadat je een wijziging hebt doorgegeven. De twintigste van de volgende maand ontvang je dan jouw zorgtoeslag.
Zorgtoeslag aanvragen

De data zorgtoeslag uitbetaling

We zullen geen overzicht maken van de verschillende data zorgtoeslag uitbetaling. De data zijn namelijk heel eenvoudig te onthouden. De zorgtoeslag wordt de twintigste van iedere maand uitbetaald. Valt de twintigste op een zaterdag of zondag of een feestdag? Dan wordt het de eerstkomende werkdag uitbetaald. Eigenlijk heel eenvoudig.

Wilt u toch een data overzicht van dit jaar zien, bekijk dan de tabel  zorgtoeslag data in 2018

Soms duurt het wat langer!

Wanneer je voor het eerst de zorgtoeslag hebt aangevraagd of wanneer je een wijziging hebt doorgegeven dan kan het soms wat langer duren tot je voor de eerste keer de zorgtoeslag ontvangt. Ook kan het zijn, dat de belastingdienst nog aanvullende vragen heeft. Je krijgt dan een brief.

Toeslag van eerder dit jaar

Wanneer de toeslag met terugwerkende kracht ingaat dan krijg je van meerdere maanden in een keer een uitbetaling. De toeslag wordt dan in een keer op de rekening gestort. Het gebeurt ook rond de twintigste van de maand samen met de normale uitbetaling van de zorgtoeslag.

Zorgtoeslag van eerdere jaren?

Iedereen kan nog tot een jaar terug de zorgtoeslag aan te vragen. Wanneer je nog recht had op een zorgtoeslag van vorig jaar dan wordt deze in een keer op de bankrekening gestort. Wanneer je dit voor 1 mei doet dan is het nog een voorschotbeschikking. Doe je het na 1 mei dan is het een definitieve berekening. Je moet dan wachten tot de definitieve berekening klaar is. Het kan wat langer duren.
Zorgtoeslag aanvragen

Wanneer wordt de zorgtoeslag uitbetaald?

Het mag duidelijk zijn, dat de zorgtoeslag iedere twintigste van de maand uitbetaald wordt. Gebeurt het niet dan is het belangrijk om te kijken of je wel recht hebt op de toeslag. Op de website van de toeslagen staat het jaarbedrag vermeldt van de betreffende toeslag. Op het tabblad uitbetaald staat het bedrag per maand vermeld. In het tabblad rekeningnummer is te zien naar welk bankrekeningnummer het gaat.

Heb je geen toeslag gekregen?

Dan is het goed om op de site toeslagen te kijken .Wanneer alles hier goed staat dan is het goed om de belastingdienst te bellen. Houd ook rekening met de verwerkingstijd van een nieuwe aanvraag of wanneer je een wijziging hebt doorgegeven. Het duurt natuurlijk even om de wijzigingen door te voeren. Natuurlijk krijg je altijd de zorgtoeslag uitbetaald waar je recht op hebt.
Zorgtoeslag aanvragen