Wanneer zorgtoeslag

wanneer zorgtoeslag uitbetalenDe zorgtoeslag wordt iedere maand uitbetaald. Niet op een vaste datum, maar wel altijd rond dezelfde dag van de maand. Op deze pagina lees je niet alleen wanneer de zorgtoeslag in het jaar 2016 wordt uitbetaald, maar ook hoe je zelf kunt achterhalen wanneer krijg je zorgtoeslag voor in de toekomst.

Wanneer zorgtoeslag? De data van 2016

De zorgtoeslag wordt altijd aan het einde van de maand uitbetaald. Ben je student, dan zal je merken dat de zorgtoeslag altijd enkele dagen voor de studiefinanciering wordt uitbetaald.

De data voor het uitbetalen van de zorgtoeslag van dit jaar, zijn de volgende:

 • 21 december 2015 voor de maand januari.
 • 20 januari 2016 voor de maand februari.
 • 22 februari 2016 voor de maand maart.
 • 21 maart 2016 voor de maand april.
 • 20 april 2016 voor de maand mei.
 • 20 mei 2016 voor de maand juni.
 • 20 juni 2016 voor de maand juli.
 • 20 juli 2016 voor de maand augustus.
 • 22 augustus 2016 voor de maand september.
 • 20 september 2016 voor de maand oktober.
 • 20 oktober 2016 voor de maand november.
 • 21 november 2016 voor de maand december.

Het is ook mogelijk om je zorgtoeslag te berekenen:

Zoals je ziet, krijg je de zorgtoeslag voor de maand altijd net voor de start van de maand uitbetaald. Dit wordt aangegeven bij het zorgtoeslag aanvragen. Dit komt omdat je de zorgpremie van een specifieke maand vaak ook net iets voor de start van de maand in kwestie moet betalen. Om ervoor te zorgen dat je de premie kunt betalen, betaalt de overheid jouw zorgtoeslag ook iets voor de start van de betreffende maand uit.

Schrijf bovenstaande data in je agenda en je weet precies wanneer je zorgtoeslag krijgt van de overheid. Altijd handig om te weten, simpelweg omdat je dan meer inzicht hebt in het geld dat je op je rekening hebt staan en dat je uit kunt geven.

Schrijf je ook nog in je agenda wanneer jouw zorgpremie afgeschreven wordt, dan weet je precies wanneer de zorgtoeslag die jij van de Belastingdienst hebt gekregen weer wordt afgeschreven door de verzekeringsmaatschappij achter de zorgverzekering.

Wanneer krijg ik zorgtoeslag: eenvoudig online te achterhalen

Wil je in de toekomst achterhalen wanneer zorgtoeslag weer uitbetaald wordt, bijvoorbeeld voor het jaar 2017? Dan kun je dit eenvoudig doen door de uitbetalingsdata van de toeslag online op te zoeken. Niet alleen op de website van de Belastingdienst, maar ook op andere websites vind je een overzicht van de uitbetalingsdata van de zorgtoeslag. Daarnaast vind je de nieuwe regels die je vertellen over het hebben van recht op zorgtoeslag.

Houd er wel rekening mee dat de uitbetalingsdata van 2017 op dit moment nog niet online staan, ook niet op de website van de Belastingdienst. Wil je te zijner tijd weten wanneer je in 2017 zorgtoeslag kunt verwachten, dan zoek je dit aan het einde van het jaar 2016 op door gebruik te maken van het internet.

Hieronder kun je snel je zorgtoeslag berekenen hoeveel recht je hebt op Zorgtoeslag. Je kunt al snel tot ruim € 900, – per jaar aan toeslag ontvangen. Bereken hieronder op hoeveel Zorgtoeslag jij recht hebt: