Kan ik mijn Zorgtoeslag aanvragen zonder DigiD?

Kan ik de zorgtoeslag aanvragen zonder DigiDHeb je geen DigiD en wil je een toch de zorgtoeslag aanvragen? De zorgtoeslag moet worden aangevraagd met een DigiD code. Met de DigiD code is het mogelijk om in te loggen op alle sites van de overheid. Ook op de website van Mijn Toeslagen (van de Belastingdienst) is het nodig om in te loggen met een DigiD code. Eigenlijk is het dus niet mogelijk om zonder DigiD zorgtoeslag aan te vragen. Er is echter wel een mogelijkheid om de zorgtoeslag aan te laten vragen zonder een DigiD code.

De zorgtoeslag aan laten vragen

Er zijn jaarlijks duizenden mensen welke hun zorgtoeslag en andere toeslagen aan laten vragen via een bedrijf. Het is dan nodig om een bedrijf te machtigen om de aanvraag te doen. Het is een legale manier om de toeslagen aan te vragen. Ga naar een tussenpersoon waar je alle gegevens aan geeft. De expert berekent de zorgtoeslag en kan dan de aanvraag indienen. Het is goed om alle gegevens eerst te controleren. Het is niet veel werk en in nog geen vijf minuten is het mogelijk om de aanvraag voor de zorgtoeslag in te dienen.

Vraag een persoonlijk advies aan

Het vervolg op de aanvraag

Nadat de aanvraag is ingediend krijg je binnen een maand bericht van de Belastingdienst over de zorgtoeslag. De hoogte van de zorgtoeslag wordt dan ook bekend. Het is dan duidelijk hoeveel zorgtoeslag gegeven wordt.

Wat als er wat veranderd?

Wanneer er een verandering plaatsvindt in het inkomen is het belangrijk om dit door te geven aan de Belastingdienst. Het is belangrijk om een stijging en een daling van het inkomen door te geven. Een stijging van het inkomen zal een daling van de zorgtoeslag betekenen. Andersom zal bij een daling van het inkomen het inkomen laten stijgen. Het is goed om het tijdig door te geven, zodat de juiste zorgtoeslag verstrekt wordt.

Een DigiD aanvragen

Een alternatief om een bedrijf de zorgtoeslag aan te laten vragen is om zelf een DigiD aan te vragen. Op die manier is het mogelijk om zelf de zorgtoeslag aan te vragen. Het maakt het mogelijk om de zorgtoeslag en ook andere toeslagen aan te vragen. Als je hier niet zo handig in bent dan is het dus goed om een ander bedrijf in te schakelen, een bedrijf wat de zorgtoeslag kan aanvragen.

Het is natuurlijk jammer om zonder een DigiD de zorgtoeslag mis te lopen. Schakel daarom altijd een bedrijf in als je geen DigiD hebt.

Check je Zorgtoeslag