Moet ik de zorgtoeslag aanvragen met DigiD?

Net als zoveel anderen in Nederland moet jij ook een verplichte zorgverzekering afsluiten in ons land. Een zorgverzekering kan erg duur zijn. Helemaal wanneer je geen hoog inkomen hebt. De overheid heeft hier een oplossing voor bedacht en komt mensen met een laag inkomen tegemoet door middel van de zorgtoeslag. Het is wel belangrijk om zelf deze zorgtoeslag aan te vragen. Dat kun je via onderstaande button snel doen via een intermediair.


Heb ik een DigiD nodig?

De zorgtoeslag krijg je niet automatisch. Het is belangrijk om deze zelf aan te vragen. Het gebeurt via de website Toeslagen.nl van de belastingdienst. Om hier toegang tot te krijgen heb je een DigiD nodig. Zonder een DigiD is het niet mogelijk om de aanvraag in te dienen.

Wat als je geen DigiD hebt?

Wanneer je geen DigiD code hebt is dat geen probleem. Het is namelijk mogelijk om deze zelf aan te vragen via de website van DigiD. Via de website is het mogelijk om in een paar stappen de aanvraag in te dienen. Je hebt hiervoor jouw BSN nummer nodig en je adresgegevens. Vervolgens is het mogelijk om de aanvraag in te dienen voor een DigiD. Doorloop simpelweg de stappen om hierna de DigiD toegang te krijgen. Het is gemakkelijk voor het aanvragen van de zorgtoeslag en de huurtoeslag en kinderopvangtoeslag. DigiD wordt bij veel zaken gebruikt. Het is goed om hem aan te vragen. Na ontvangst van de DigiD is het mogelijk om de zorgtoeslag aan te vragen.

De zorgtoeslag aanvragen met de DigiD!

Wanneer je een DigiD hebt is het mogelijk om de aanvraag te doen op Toeslagen.nl. Het is nu mogelijk om in te loggen en om de benodigde gegevens in te vullen. Wanneer je de vragen doorloopt dan zal je ontdekken welke informatie je moet invullen. Nadat je dit hebt gedaan klik je op akkoord en kun je de gegevens verzenden. Hierna wordt de aanvraag voor de zorgtoeslag in behandeling genomen en ontvang je binnen vijf dagen bericht over de uitslag. Je weet dan of je zorgtoeslag ontvangt en ook hoe hoog het bedrag is.

Zorgtoeslag aanvragen zonder DigiD?

Het is niet mogelijk om zelf de zorgtoeslag aan te vragen zonder een DigiD te hebben. Het is belangrijk om eerst zelf een DigiD aan te vragen om vervolgens een aanvraag te kunnen doen voor de DigiD. Zodra de DigiD binnen is kun je via Toeslagen.nl de aanvraag indienen.

Zorgtoeslag Stopzetten met DigiD

Je kunt de zorgtoeslag stopzetten met DigiD. Dit is een is een moeilijke klus. Zeker als je niet precies weet wat je moet doen.

Hulp of advies nodig?

Natuurlijk is het mogelijk om hulp in te schakelen bij het aanvragen van de zorgtoeslag. Een adviseur kan in eerste instantie snel bepalen of je recht hebt op zorgtoeslag. Daarnaast kan de adviseur je begeleiden bij het aanvragen. Het is belangrijk om hierbij niet je DigiD code prijs te geven. Het is wel mogelijk om een adviseur te machtigen om de aanvraag voor jou te doen. Een goede adviseur zal je dit goed uit kunnen leggen. Vervolgens is het mogelijk om de aanvraag zorgtoeslag in te dienen. Hierna ontvang je bericht over de uitslag en hoeveel zorgtoeslag je ontvangt.