Wat is de grens van zorgtoeslag?

inkomensgrens zorgtoeslag grensOm de inkomensgrens zorgtoeslag te bereken, moet je eerst weten wat het inhoud. De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Het is een toeslag die afhankelijk is van het inkomen. Het is dus een inkomensafhankelijke bijdrage, welke helpt om de zorgpremie betaalbaar te maken voor mensen met een laag inkomen. Of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag is afhankelijk van jouw inkomen. De grens van zorgtoeslag is afhankelijk van je inkomen en van jouw gezinssamenstelling.
Bereken je recht op Zorgtoeslag

Kom je in aanmerking voor zorgtoeslag?

Ieder jaar is de inkomensgrens zorgtoeslag anders. De grens zorgtoeslag wordt ieder jaar opnieuw bepaal d. De toeslag is ook afhankelijk van hoe uw gezin eruitziet. Een meerpersoonshuishouden zal meer toeslag krijgen dan een eenpersoonshuishouden. Kom jij in aanmerking voor de zorgtoeslag? Een korte en snelle berekening biedt vaak snel duidelijkheid.

Een proefberekening voor jouw inkomensgrens zorgtoeslag maken?

Wanneer je wilt weten of je in aanmerking komt voor de zorgtoeslag dan is het goed om de grens zorgtoeslag te kennen. Het is mogelijk om die uit te rekenen. Een proefberekening zal in een handomdraai duidelijkheid verschaffen. Met de hulp van een adviseur is het mogelijk om de exacte grens te ontdekken. Je weet dan ook direct op hoeveel zorgtoeslag je recht hebt. Een aantal gegevens zijn van belang om de berekening te kunnen maken. Het gaat hier om:

Het gaat hier om:

  • Je geboortedatum
  • Land waar je woont
  • Of er een toeslagpartner is
  • Toetsingsinkomen van jezelf en mogelijke toeslagpartner
  • Je opgebouwde vermogen

Op basis van deze gegevens zal de adviseur een berekening kunnen maken. Je weet dan snel of je wel of geen recht hebt op de zorgtoeslag.

Online je zorgtoeslag grens berekenen en aanvragen?

Het is mogelijk om met de hulp het internet een berekening uit te laten voeren om de zorgtoeslag te bepalen. Ontdek op basis van de bovenstaande gegevens wat er mogelijk is. Maak eenvoudig een proefberekening.

Daarna kun je ervoor kiezen om de zorgtoeslag aan te vragen. Via het internet is alles snel en gemakkelijk zelf te doen. Als je een adviseur inschakelt dan weet je dat alles zorgvuldig gecontroleerd wordt. De adviseur weet ook hoe je met terugwerkende kracht de zorgtoeslag kunt ontvangen. Ontvang de maximale zorgtoeslag met de hulp van een vakkundige adviseur. Een adviseur kan het advies telefonisch uitvoeren, via skype, WhatsApp of per e-mail. Natuurlijk is een face-to-face gesprek ook mogelijk om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke mogelijkheden.

In twee stappen zorgtoeslag ontvangen?

De eerste stap is om te kijken of zorgtoeslag mogelijk is. Laat een proefberekening opmaken door een zorgtoeslag adviseur of je verzekeringsagent. Wanneer je onder de grens zorgtoeslag blijft dan heb je recht op zorgtoeslag. De adviseur kan dan een aanvraag voor de zorgtoeslag voor je gaan doen. Na ontvangst van de goedkeuring zal het geld op je bankrekening worden bijgeschreven.
Het is niet complex of moeilijk. Het is echter goed om een specialist het hele proces te laten uitvoeren om een maximale zorgtoeslag te krijgen. Een adviseur welke dagelijks proefberekeningen voor de zorgtoeslag doet en aanvragen verzorgd weet precies wat er wel en niet kan.

Direct Proefberekening Aanvragen