Hoe kan ik zelf het rekeningnummer wijzigen van mijn zorgtoeslag?

zorgtoeslag rekeningnummer wijzigen

Het kan natuurlijk voorkomen, dat je het rekeningnummer wilt wijzigen van je zorgtoeslag.

Het zorgtoeslag rekeningnummer wijzigen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet wel weten wat je doet. Je kunt het zelf proberen, of uit laten voeren door een intermediair. Dan weet je direct dat je goed zit.

Hoe de zorgtoeslag rekening wijzigen?

Het zorgtoeslag rekeningnummer wijzigen gediend online te gebeuren. Met behulp van je DigiD, kun je zelf bij “Mijn Toeslagen” je rekeningnummer veranderen.

Je logt als eerste in en gaat vervolgens naar mijn huishouden. Hier zie je het rekeningnummer wat nu gebruikt wordt. Vervolgens is het belangrijk om te klikken op wijzigen om een nieuw nummer door te geven.

Klik op bevestigen en je bent klaar. Het stelt eigenlijk weinig voor wanneer je handig bent met een computer en weet hoe je DigiD moet gebruiken. Een keer ingelogd kun je het snel aanpassen.

Vervolgens moet je even geduldig zijn om de wijziging actief te laten worden. Binnen drie weken ontvang je een brief met daarin het nieuwe banknummer vermeldt. Ook kan het zijn, dat er om meer informatie gevraagd wordt. Misschien staat het banknummer namelijk niet op jouw naam, wat wel van belang is.

Betaalrekening of spaarrekening?

Het is alleen mogelijk om bankrekeningen te gebruiken van een betaalrekening. Wanneer je een bankrekening gebruikt van een spaarrekening dan zal het niet werken. Het is namelijk niet mogelijk om er van buitenaf geld op te storten. Bij een betaalrekening is dit wel mogelijk. Een betaalrekening is dus geschikt om te gebruiken voor het ontvangen van de zorgtoeslag.

Het geld moet op de juiste plek overkomen!

Mogelijk is het rekeningnummer al bij de belastingdienst bekend. Toch vragen ze om een rekeningnummer om de zorgtoeslag op te mogen storten. Vreemd? Misschien vind je het wat omslachtig. Het kan zo zijn. Het is echter belangrijk voor hun om zeker te weten, dat jij de persoon bent die de zorgtoeslag ontvangt en niet iemand anders.

Hoewel het dus wat omslachtig kan aanvoelen is het niet zo bedoeld. Het is meer als extra zekerheid bedoeld om te voorkomen, dat het geld bij de verkeerde personen terecht komt. Het is natuurlijk bijzonder vervelend om wel recht te hebben op een zorgtoeslag, maar deze niet te ontvangen. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid van het juiste bankrekeningnummer voor de zorgtoeslag bij de ontvanger. De belastingdienst wil echter ook haar verantwoordelijkheid nemen door hier zorgvuldig mee om te gaan.

De zorgtoeslag ontvangen

De zorgtoeslag wordt door de belastingdienst iedere maand rond de 20e uitbetaald op je betaalrekening. Wanneer je een keer geen zorgtoeslag ontvangt is het belangrijk en goed om te kijken wat er aan de hand is. Misschien is er geen correct betaalrekening doorgegeven? Dan is het belangrijk om het opnieuw en correct door te geven aan de belastingdienst. Hierna is het mogelijk om het geld wel te ontvangen. Je rekeningnummer wijzigen voor de zorgtoeslag is snel en gemakkelijk te doen. Doe het echter wel goed en zorgvuldig. De verwerking laat immers even op zich wachten.