Zorgtoeslag niet ontvangen, wat nu?

zorgtoeslag niet ontvangenHet is natuurlijk vervelend als de zorgtoeslag niet ontvangen is. Het maakt niet uit of je een student bent of werkende: zonder de zorgtoeslag wordt het moeilijker om alle rekeningen te betalen. Vaak wordt er nog een paar dagen gewacht. Wanneer het dan nog niet op de rekening staat is het goed om op een aantal zaken te letten. We hebben een aantal redenen opgesomd waarom het mis kan gaan.

Wanneer wordt de zorgtoeslag uitbetaald?

De zorgtoeslag wordt rond de twintigste van de maand uitbetaald door de belastingdienst. Wanneer de twintigste van de maand in het weekend valt of op een feestdag dan is het de dag erna, dat het op de bankrekening komt te staan. Valt de twintigste van de maand op een doordeweekse dag? Dan is het beter om alles even te checken.

Geen zorgtoeslag ontvangen?

Controleer een aantal zaken om te kijken waar het mogelijk mis is gegaan. In de eerste plaats is het goed om te kijken of er daadwerkelijk zorgtoeslag is aangevraagd. Controleer het bij de belastingdienst. Het kan via de website en met DigiD. Het is kosteloos om het te controleren.

Als het nog niet is aangevraagd dan kun je het natuurlijk direct aanvragen op de site of je kunt je laten adviseren door een expert. Dat kan je geld opleveren.

Vraag een persoonlijk advies aan

Heb je er wel recht op, maar het nog niet ontvangen? Dan is het goed om naar de betalingsdata te kijken van de zorgtoeslag. Is de betalingsdag van de maand al geweest of moet het nog komen? Soms komt het geld laat in de middag. Geef het dus zowiezo nog een extra dag. Is het geld er dan nog niet en is de twintigste geen feestdag of dag in het weekend?

Als dit niet het geval is, is het goed om te kijken of je wel recht hebt op zorgtoeslag. Wanneer je inlogt op de site kun je bij het kopje zorgtoeslag zien of er wel of geen jaarbedrag staat. Wanneer er een jaarbedrag staat voor de zorgtoeslag dan heb je er wel recht op. Kijk nu onder uitbetaald of het geld wel is overgemaakt.

Zorgtoeslag niet gekregen? Controleer de bankrekening

Als alles klopt en je hebt recht op zorgtoeslag dan moet je het bankrekeningnummer controleren. Een verkeerd rekeningnummer doorgeven is natuurlijk mogelijk. Het is goed om het te controleren. Als het niet klopt is het belangrijk om het juiste nummer door te geven.

Klopt alles?

Wanneer alles goed is ingevuld en je hebt geen zorgtoeslag ontvangen, terwijl hier wel recht op is, is het tijd om actie te ondernemen. Neem contact op met de belastingtelefoon om te informeren waar het mogelijk mis is gegaan. Het is belangrijk om dan alle gegevens bij de hand te hebben.

Mogelijk kan er dan snel een oplossing gevonden worden voor het probleem. Misschien is er ergens een technische storing of volgt er een logische uitleg waarom er geen zorgtoeslag is uitbetaald.

Schakel anders een expert in voor een adviesgesprek.